Wykaz sztućców
I. Łyżki i łyżeczki do:
1. wielu dań i zup – uniwersalna – deserowa,
2. zupy,
3. bulionu,
4. zup kremów
5. makaronu
6. sałatkowa - serwingowa
7. różnej wielkości wazowe do zupy
8. wazowa do zup kremów
9. herbaty,
10. mała łyżeczka do herbaty
11. kawy
12. mokki/ kawy po turecku
13. mrożonej herbaty
14. lodów/sorbetów
15. łyżeczka gourmet
16. kremów, ciastek z kremem
17. oliwy
18. miodu
19. jagód
20. cukierków
21. melona
22. owoców
23. galaretki
24. chochelka do musztardy
25. chochelka do ponczu
26. chochelka do sosów pieczeniowych
27. chochelka do tłustego sosu pieczeniowego/kremu
28. cukru
29. soli
30. soli indywidualna
31. pomarańczy – cytrusów.
32. różnej wielkości łyżki półmiskowe
33. różnej wielkości ażurowe łyżki półmiskowe
II. Widelce i widelczyki do:
34. Obiadu
35. przystawek (trochę mniejszy)
36. ryby
37. pieczonych ziemniaków
38. oliwek
39. sałatkowy indywidualny
40. sałatkowy serwingowy
41. do sałaty
42. szparagów
43. pikli
44. sardynek
45. koktajlowy do owoców morza/ ostryg
46. owoców
47. wiktoriańskie widelce do owoców/do truskawek (do maczania w cukrze lub śmietanie)
48. do mango
49. do cytryn
50. deserowy
51. do ciastek
52. do ciastek serwingowy
53. do ciasta serwingowy
54. jagód
55. lodów
56. wędlin
57. półmiskowy w różnych wielkościach
III. Noże i nożyki do:
58. obiadowy
59. do przystawek (mniejszy od obiadowego)
60. steków
61. do krojenia pieczeni
62. ryby
63. masła
64. szpatułka do masła
65. nóź do masła serwingowy
66. do galaretki serwingowy
67. deserowy
68. do ciast – ostrze z ząbkami
69. owoców z wydrążonym trzonkiem
70. owoców z pełnym trzonkiem
71. placka
72. pomarańczy
73. puddingu serwingowy
74. do ryb serwingowy
75. sałatkowy
76. serów pleśniowych
77. serów
IV. Zestawy sztućców
78. sztućce do homara
79. szczypce i widelec do ślimaków
V. Łopatki
80. do lodów serwingowa
81. ogórków
82. pomidorów
83. sera
84. ciasta/tortu
VI. Szczypce
85. do cukru
86. do spaghetti/chleba
87. lodu
88. szparagów
VII. Szpikulce
89. do masła
90. do orzechów
VIII.Nożyce
91. do dziczyzny
92. drobiu
93. winogron
IX. Inne
94. Przyrząd do porcjowania ciasta (jak grzebień)